logo header

September 06, 2010, 09:17:24 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Obavezno pročitajte Pravilnik Foruma pre slanja poruka!

Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Da li valja nesto ova ishrana  (Read 498 times)
john_abruzzi
Član
*

« on: May 06, 2010, 04:30:52 pm »

E pa ovako za ovo vreme sam dosta mase nabacio sad ocu malo definiciju bacio sam se pre nekih nedelju dana intenzivno evo kako izgleda jedan moj dan pa mi molim vas kazite da li nesto gresim hvala!
07:30 tunjevina(iscedjeno ulje)+ povrce tipa paradajz luk babura+voda ili jogurt od 1% mm.
11:00 banana+jogurt(znam da je ovo lose al sta cu kad sam u skoli)
14:30 piletina 250g(na teflonu) isto povrce jogurt malo parce hleba(crnog integralnog)
trening
17:20 3 jaja kuvana opet malo hleba povrca
20:30 ovsene pahuljice u mleku(0.5%)
22:00 riba(tunjevina,skusa ili pastrmka) i malo salate bez hleba sa vodom.
Svi saveti su dobrodosli
P.S. i ozbiljno razmisljam o kupovanju whey proteina ali mislim da dovoljno unosim i ovako pa nisam siguran i od uskoro ubacujem CARDIO u vidu plivanja svaki dan, cilj mi je da izgubim 10 15 kg i da dobijem nesto misica usput.
« Last Edit: May 06, 2010, 04:33:48 pm by john_abruzzi » Logged
john_abruzzi
Član
*

« Reply #1 on: May 08, 2010, 10:13:04 am »

evo krenuo sam protem 2 x dnevno posle treninga i pred spavanje ultimate nutrition isolate od cokolade ima 20 g proteina na 24 grama da li valja taj protein? http://images.netrition.com/images/ultimate_nutrition_protein_isolate.jpg cena mu je 2 800 din
john_abruzzi
Član
*

« Reply #2 on: May 12, 2010, 10:53:55 am »

evo da malo osvezim temu posto vidim da niko neodgovara od 2 do 12 sam izgubio 3 kg al mislim da su ciste mast zbog visokog unosa proteina + izbacio sam ove banane ubacio sam jos jedan proteinski obrok ove ovsene jedem pre treninga protein pijem 2 merica posle treninga jednu u toku dana pred spavanje razmutim 200 g elle u vodi i popijem cardio radim svaki drugi dan treniram po jednu misicnu partiju u toku dana Smile
ilija
Flyweight Member
**

kosovo_pitbull@live.com
Email
« Reply #3 on: May 12, 2010, 08:13:18 pm »

Ishrana nije losa,koliko je raspored.
REcimo te ovsene mogao bi da izbacis u 8h uvece,da ih stavis ujutru...
Takodje nema potrebe ni riba uvece da ide,bolje je koristi elu.
Taj protein nije los,mada bi mogao da nabavis i Bcaa,i glutamin,jako bitni preparati,i isolat mozes da pijes mericu pre i posle treninga.
To sto si skinuo je uglavnom voda,nemoj da te vara.
Sve sto te interesuje pitaj,ovo sam nesto na brzinu odgovorio.
john_abruzzi
Član
*

« Reply #4 on: May 13, 2010, 09:04:16 am »

aha, promenio sam raspored vidis ne znam na koji fazon je tvoja poruka posle moje xD, najbitnije mi je da mi je ishrana ok posto imam dosta vishka mora da ode Smile, hvala
ilija
Flyweight Member
**

kosovo_pitbull@live.com
Email
« Reply #5 on: May 13, 2010, 04:34:12 pm »

nema na cemu...
Pa dobro ok je ovo.mozda bi mogao i rotacije da odradis.
Da unosi i masti zdrave,zaboravio sam da ti kazem,laneno ilje,kiriki,badem i ostalo.
john_abruzzi
Član
*

« Reply #6 on: May 14, 2010, 08:39:54 pm »

jos jedno pitanje da li je  bolje da smanjim trening sa tegovima na 3 x nedeljno posto koristim samo whey?
john_abruzzi
Član
*

« Reply #7 on: May 16, 2010, 10:46:02 pm »

evo jos jednog pitanja znam da ne mogu kad sam na definiciji da dobijam misice ali ako sam ja drasticno povecao unos proteina nego inace zar necu samim tim vishe misica da dobijam nego ranije, mislim ipak sam samo izbacio hranu kao junk food i smanjio uh pa me zanima kakve veze ima uh sa dobijanjem misica???
izvinite sto smaram al nov sam u bb-u i zeljan sam znanja Smile
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #8 on: May 17, 2010, 07:49:06 pm »

U prvom obroku stavi neke masti ili UH(inače obroke kombiniraš ili P+UH ili P+M), u školu možeš ponijeti posni sir i Omega 3 masti(riblje ulje) ili orase(P+M obrok) ili možeš napraviti sendvič od raženog kruha, pilećih prsa(možeš i one u ovitku tipa Dimcek ili Cekin ako nemaš ˝pravo meso˝) i posnog sira(P+UH obrok), možeš slobodno uz piletinu jesti malo više integralnog kruha, to je UH niskog GI pa ti neće provocirati inzulin, a ti ćeš imati snage za kvalitetan trening Smile u obrku nakon treninga miješaš UH i masti, to NIKAKO nemoj raditi, posebno ne na definiciji(još ako si endomorf to je siguran put do sala), bolje pojedi rižu i neko meso sa minimalnom količinom masti ili nabavi whey i dekstrozu. Nemoj jesti zobene u mlijeku, mlijeko opet provocira inzulin, bolje jedi zobene u vodi sa nekim izvorom proteina. U zadnjem obroku ako je riba u salamuri dodaj neke masti tipa maslinovo ulje ili riblje ulje. Možda ne bi bilo loše uzeti za zadnji obrok posni sir sa nekim mastima jer on sadrži kazein, sporo razgradivi protein koji će te čuvati od katabolizma tijekom noći Smile

Probaj odrediti koliki ti je broj kcal-a potreban za održavanje trenutne mase pa jedi na razini održavanja, a u deficit uđi putem aktivnosti(teretana, jutarnji kardio), a u dane kad ne treniraš, sreži za kojih 300 kcal-a od granice održavanja Smile
Mislim da ne možeš istovremeno dobijati mišiće i gubiti salo na definiciji...
john_abruzzi
Član
*

« Reply #9 on: May 17, 2010, 09:58:27 pm »

sve ovo mi je nekako konfuzno ja shvatam sta bi trebao da jedem otprilike al nikako da to izkombinujem, da li mozes da mi napises ishranu za 2 dana koje cu da se drzim koja ce da mi da sto pre rezultate za definiciju ovo vec postaje stresno 30 dana sam na defki nista Sad
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #10 on: May 18, 2010, 08:16:50 pm »

Probaj ovako:
1. obrok(ako si imao jutarnji kardio) - 100 g zobenih u vodi i mjerica i pol wheya; ako nisi imao kardio - pojedi neko meso npr. piletinu, puretinu, ribu(bitno da meso nije pečeno na npr. suncokretovom ulju i sl.) i dodaj žlicu maslinovog ulja
2. obrok: 5 kuhanih jaja
3. obrok: svježi sir + maslinovo ulje(1 žlica) ILI ako si u školi, a ne možeš ništa drugo ponesi si sendvič od raženog kruha, pilećih prsa i posnog sira(no mislim da bez problema možeš nositi u školu i kuhana jaja i meso i sve ostalo)
4. obrok(prije treninga): meso + raženi kruh ili zobene
PWM: whey i glukoza
5. obrok: tuna u vodi + raženi kruh
6. obrok: posni sir i maslinovo ili riblje ulje ili orasi

Povrće možeš jesti koliko želiš(najbolja je salata, špinat, krastavci itd.), a ako ti nekad usfali mesa slobodno u 2 obroka pojedi po 5 kuhanih jaja, uzmi si pileća prsa u ovitku(Cekin, Dimcek, Puris) pa to pojedi sa posnim sirom i dodaj maslinovo ili riblje ulje sa tim...jelovnik je više manje jednoličan. Bitno da tučeš dosta mesa, jaja i posnog i povrća naravno Smile proteine unosi 2.5 g po kg(na defki moraš malo više proteina da očuvaš mišiće), UH samo oko aktivnosti. Možeš jedan dan, npr. kad imaš trening nogu uraditi blago punjenje tj. malo povećaš unos UH taj dan(dobro dođe za psihu i metabolizam Smile )
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #11 on: May 18, 2010, 08:20:11 pm »

E da, ujutro uz 1. obrok uzmi makar 1 g C vitamina i uzmi cinka Smile imaš u DM-u šumeće tablete u kojima imaš i vitamin C i cink Smile uzmi si i neke multivitamine.
Pages: [1]
  Print  

Jump to:  

Marketing agencija Digitalni fotoaparati Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC HostingMania Fotografisanje