|
sasacg
Guest
|
 |
« Reply #15 on: May 08, 2006, 07:56:29 pm » |
|
Deks pre treninga no no  Komplwksni UH sat i po pre - DA,ali dex - NE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buki
|
 |
« Reply #16 on: May 08, 2006, 08:46:58 pm » |
|
@Markoni Slazem se sa zlivanom ! Nikad osetio insulinski sok nisam (osim na potpuno prazan zeludac), ja racunam da si jeo 2 sata pre treninga. Iskreno sumnjam da su mi dali fake dekstrozu  :D:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Markoni
|
 |
« Reply #17 on: May 09, 2006, 04:51:39 am » |
|
bogami ja jesam i naravno da sam jeo
|
|
|
|
|
|
BALKAN MUSCLE TEAM
|
|
|
|
MotornaTestera
|
 |
« Reply #18 on: July 05, 2006, 04:08:47 pm » |
|
To je dobra ideja  Ja obično uključim neki minimum ugljenih hidrata čisto da podignem nivo šećera u krvi pre treninga s tegovima, mada to opet dosta zavisi od dijete pa ne bih da generalizujem. to ! u fazi mase, pre treninga sa tegovima, 10 min pre treninga nije lose uzeti nekih 20 gr whey-ja i oko 30 gr dekstroze koliko da nam se popune glikogenske rezerve! Poz Pazi ja ne mislim da je to ok, zato sto je protein enzim koji se jako sporo vari, pa cak i prasak ( WHEY ). Znaci ako uzmes jednu mericu sa vodom ja racunam da organizmu (iako je to individualno) traba bar pola sata ili vise da svari zato ako uzmes deset minuta pre treninga WHEY krv ce se sliti u zeludac i pomagati varenje proteina a tebi treba krv u misicima na treningu. Da ne govorim o tome sto bi ja bacio "peglu" da legnem na Bench ili da radim potisak za ramena a da sam pre toga 10 min zveknuo WHEY. Pre traninga po meni samo DEX ( do 30-40grama), kreatin i BCAA ili Glutamin. I to minimum 30-40 min pre treninga. Dobro Glutamin moze i 15 min pre. To je neko moje misljenje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Markoni
|
 |
« Reply #19 on: July 05, 2006, 04:33:05 pm » |
|
prvo protein nije enzim vec je enzim protein
drugo probaj sa hidrolizatom pre treninga i to jedno 30 min pre treninga da vidis kakav je osecaj
trece dex pre treninga moze izazvati insulinski sok
BCAA je odlicno resenje pre treninga sa tim se slazem
|
|
|
|
|
|
BALKAN MUSCLE TEAM
|
|
|
|
RemetiK
|
 |
« Reply #20 on: July 06, 2006, 07:12:57 am » |
|
prvo protein nije enzim vec je enzim protein
drugo probaj sa hidrolizatom pre treninga i to jedno 30 min pre treninga da vidis kakav je osecaj
trece dex pre treninga moze izazvati insulinski sok
BCAA je odlicno resenje pre treninga sa tim se slazem Markoni, primetio sam da cesto pominjes insulinski sok. Mozes li da mi pojasnis to, molim te. Pokusavam da pronadjem neki model za minimalan, ali dovoljan unos UH i cesto imam, posle jacih serija, vrtoglavice na koje sam se vec navikao, ali od Ponedeljka mi se cini da nesto ne ide...
|
|
|
|
|
|
Team Big Nasty Ronnie Coleman!!
|
|
|
|
Markoni
|
 |
« Reply #21 on: July 06, 2006, 07:46:44 am » |
|
pankreas pocinje da luci vecu kolicinu insulina sto dovodi do pada secera a to ti mozak prvi oseti tako da se prvo javi vrtoglavica , nekoga oblije hladan znoj , drhtavica ,a mozes se i onesvestiti
|
|
|
|
|
|
BALKAN MUSCLE TEAM
|
|
|
|
fitness_instruktor
|
 |
« Reply #22 on: July 07, 2006, 09:17:04 am » |
|
Zašo se BCAA ne uzima prije treninga??? Pa BCAA se zovu anti katabolićne amino kiseline!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vexxx
|
 |
« Reply #23 on: July 07, 2006, 09:36:14 am » |
|
instruktore ko je to reko?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nino
|
 |
« Reply #24 on: February 08, 2009, 09:21:09 am » |
|
imas sve o tome na forumu ali ja cu ukratko.
Naime, svakom fizickom aktivnoscu trosi se misicni glikogen. Ako pre treninga odradis trcanje, taj misicni glikogen ce da bude istrosen, onda dolazi trening sa tegovima koji neces moci da odradis jer nemas "brz" izvor energije, pa ce da dodje do katabolizma misica (misici se tope kako bi se iskoristili kao energija). To tebi definitivno nije cilj, jer tako nema napretka.
Drugi slusaj je teretana pa trcanje. Ovo je isplativija ako ne i najbolja varijanta. Za trening sa tegovima imaces potreban misicni glikogen, koji ce se tokom treninga u velikoj meri istrositi (nikako ne trenirati sa tegovima duze od 1h ). Posle treninga sa tegovima sledi kardio, posto su glikogenske rezerve istorsene, telo ce da topi salo kako bi ga iskoristilo u energijske svrhe !
Moja preporuka je da radis kardio u duzini od 1h+, sa slabim intenzitetom, puls ne vise od nekih 140 otkucaja u minuti.
Amen!
|
|
|
|
|
|
REAR LAT GAME OVER LIGHTS OUT SPREAD
|
|
|
|
Nebojsa Bogic
|
 |
« Reply #25 on: September 19, 2009, 08:31:10 am » |
|
Dobro vece svima! Pitanje je bilo da li trcanje raditi pre ili posle teretane. Ja sam za to da se trcanje radi u posebnom treningu.
Mentzerov sistem treninga, kao i sam kvalitetan trening s tegovima, dize nivoe kardiovaskularne izdrziljivosti i zato se bodi bilderi mogu za relativno kratko vreme uhodati u bilokakav vid kardio treninga. Razlog manipulacije kardio treningom odnosi se na ocuvanje i / ili uvecanje misicne mase.
Ko god je radio HIT, posle treninga je mogao samo odraditi razgibavanje i ici kuci.
Pravi bodi bilding i njegova sustina jesu TEZAK FIZICKI RAD PAZLJIVO PLANIRAN U VREMENSKOM KONTINUUMU, a ne pumpanje hemijom (AAS) i konzumiranje suplemenata.
vec sam dosta govorio o ovome na forumu, tako da se necu ponavljati. procesljajte forum, probajte i shvaticete da sam u pravu.
Ako neko zeli da ga treniram mojim metodama i postigne vrhunski rezultat bez AAS, nek se javi!
ODRZIVOST I KOMPLEMENTARNOST SU KRUCIJALNE KARATEIRISTIKE BILO KOG KVALITETNO KONCIPIRANOG SISTEMA.
|
|
|
|
|
|
Nebojsa Bogic
|
|
|
|