|
acobp
|
 |
« on: March 05, 2009, 03:17:24 am » |
|
pozdrav svima,ekstra vam je forum,cim sam ga pogledao registrovao sam se,svaka cast,imam jedno zanimljivo pitanje,odgovor nisam uspio naci na forumu zasad. Interesuje me da li je moguce da tijelo SAMO od sebe pojaca nivo testosterona,znaci samim tim i misicne mase ( uz normalan trening),tjelesne tezine,agresivnosti koje sam primjetio uz sve to? Pitanje je cudno ali bez ikakvih unosenja steroida samo uz pojacanu ishranu u redovnom terminu.Da li je moguce da organizam pojaca nivo test. sam od sebe? i kako se to desava? Jos jednom hvala unaprijed na odgovoru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #1 on: March 05, 2009, 04:35:10 pm » |
|
da moguce je i to je velika vjerojatnost da se svim vjezbacima dogodi radjena su istrazivanja i pokazalo se da dugogodisnji vjezbaci sa sto vecim stazom u teretani sa sredjenom prehranom i jakim treninzima imaju kudi kamo veci nivo testosterona i hormona rasta nego normalna populacija evo par savjeta radi coumpound vjezbe ,sto je vjezba slozenija i vise misica upotrebljavas u njoj to ce veca proizvodnja testa biti ,to su ti vjezbe npr kao cucanj,DL,bench,military press,clean&jerk itd.... imaj dosta dobrih masnoca ,znaci omega -3,maslinovo ,laneno ulje zadnji obrok preskoci ugljikohidrate neka ti bude p+m ,znaci nesto tipa posni sir i svije zlice lanenog,tako ces prilikom sna otpustiti najvise hormona rasta ,on je takodjer bitan za rast mozda cak i bitniji od testosterona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acobp
|
 |
« Reply #2 on: March 05, 2009, 10:23:06 pm » |
|
hvala,a da li mi mozes pojasniti koje bi jos vjezbe mogao dodati,i da li je bolje da uvedem komleksnije tj.one koje ukljucuju nekolike grupe misica?
|
|
|
|
« Last Edit: March 05, 2009, 10:30:38 pm by acobp »
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #3 on: March 05, 2009, 11:17:30 pm » |
|
to su ti compound vjezbe tipa bench,mrtvo dizanje,cucanj,militara press,clean &j jerk znaci prouci one vjezbe koje ukljucuju vecu kolicinu misica jer ce samim time i veca kolicina testosterona biti ispustena!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acobp
|
 |
« Reply #4 on: March 06, 2009, 01:03:10 am » |
|
hvala priest,vidio sam ti slike odlicne su!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nebojsa Bogic
|
 |
« Reply #5 on: March 06, 2009, 10:42:52 am » |
|
Slazem se, iako bi dodao da vezbe kao sto su nabacaj izbacaj i trzaj, koje rade weight literi, isto dobri dizaci testosterona, a dobre su i za stvaranje memorijske snage misica- to je stanje kda misic pamti odredjena opterecenja koja moze premostiti kroz izvodjenje eksplozivne koncentricne kontrakcije uprkos skidanju kilaze za takmicenje. Smatram da ovo ima svoju ulogu i u bodibildingu.
|
|
|
|
|
|
Nebojsa Bogic
|
|
|
|
body
|
 |
« Reply #6 on: March 06, 2009, 05:23:43 pm » |
|
ali dok god dajes sve od sebe i dobro se hranis, testosteron mora da ide gore.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|