logo header

August 01, 2010, 07:33:33 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Obavezno pročitajte Pravilnik Foruma pre slanja poruka!

Home   Help Login Register  
Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Nebojsa Bogic ce vam reci kako izvuci maksmum napretka natural  (Read 1650 times)
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

Positive values are reason, objectivity, knowledge

nebojsabogic69@hotmail.com
« Reply #15 on: March 06, 2009, 11:34:07 am »

Iz ove perspetive mogu reci da mi je cilj da postignem maksimum razvoja. U kom niovu ce to biti, zavisi od toga sta sport pruzi. Kod mene funkcionise prinicp reciproiteta- koliko dobijes , toliko das. I vrlo sam profesionalan kada se da rec, nebitno je da li je pisana ili usmena. Covek vredi onliko okliko njegova rec vredi. Cilj mi je promovisati ovaj sport na najbolji moguci nacin, komuniciranje  informacija do obicnih ljudi- ljudi koji nemaju nikakvo predzanje o kvalitetima i prednostima bavljenja ovim sportom. Upravo do tih koji bi trebali shvatit da je bilo kakav nesklad izmedju mentalnog i fizickog disproporcija, kao i to da je duznost svake individue da se razvije do krajnjih granica, jer covek-ljudko bice je proizvod tela i uma- kompletan proizvod. Sve sto odstupa od toga, je poluproivod ili sirovina.
Ukoliko zelimo boljitak, moramo se suociti sa istinom.
Sto se takmicenja tice, ne zna s edo daljenjeg zbog manjka adekvatnih sredstava. Stoga,  kao jednom Diplomiranom Ekonomisti Geoekonomskog Fakulteta, smera za Evrposku Uniju,imperativ mi je naci dobro placen posao u struci. Zaista sam zadovoljan sto sam bas tu studiju zavsio, jer mi je pruzila mnogo. Kad stanem na noge, onda cemo videti. Vojvodjanska takmicenja, Drzavno.....
Sve je u igri. Ipak, zivot je maraton! Nr zna sta ce biti do smaog kraja.

Nebojsa Bogic
bosko97
Lepotica
Middleweight Member

Pauljicic

bosko97@nadlanu.com
« Reply #16 on: March 06, 2009, 11:37:30 am »

Hvala na odgovoru.Zelim ti uspeh i puno srece... ;bravo;
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #17 on: March 06, 2009, 11:42:05 am »

Hvala Bosko97.

Nebojsa Bogic
nadrealista
Middleweight Member

« Reply #18 on: March 06, 2009, 11:57:01 am »

znaci li to da radis po HIT principu treninga? radis li sta cardio?
osobno isto treniram 3 puta tjedno s tim da radim interval cardio radi kosarke da odrzim kondicionu snagu i eksplozivnost. Koliko je to lose za izgradnju tijela, odnosno koliko to ima lose sinergije?

poz.

nadrealista
Middleweight Member

« Reply #19 on: March 06, 2009, 11:59:07 am »

lijepi postovi Nebojsa, svidja mi se tvoje razmisljanje i vid na zivot te pokusaj uskladjivanja obaveza nekih standardnih (dakle raditi da se ima za zivot i to) i treninga. Nije to ni malo jednostavno i za to duboki naklon.

poz

Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #20 on: March 06, 2009, 08:21:50 pm »

Hvala Nadrealisto.
Radim kardio, ali samo brzo hodanje i spirnteve. Naime, high intensity triaining razviaj ogromno dozu kardiovaskularne izdrzljivosti, tako da nije neki problem uklopiti se u kardio trening iako treba  malo vrmena.
Kardio potenciram veci deo godine, ali mora se pazljivo raditi, jer snaga ne sme opadati kada radite uvecavanje misicne mase. to je cinjenica. tesko je da cete rati ukoliko ine jacate. Pazljivo izuciti Mentzera i hit !

Nebojsa Bogic
garrincha
Flyweight Member
**

Sacrifice is my mantra

« Reply #21 on: March 06, 2009, 10:23:53 pm »

pozdrav nebojši iz zagreba. svaka čast, zbog toga što si natural kapa do poda, a ujedno si i veliki motiv.

da te pitam koliko dugo treniraš i koje si godište?

EDIT: aha, pročitao sam za trajanje treniranja Very Happy
« Last Edit: March 06, 2009, 10:26:11 pm by garrincha » Logged
Markoni
VIP
Super-heavyweight Member

« Reply #22 on: March 06, 2009, 10:55:32 pm »

Mentzer ti je los uzor , narocito ako si natural , on je bas poznat po tome sto je bio all drugs

BALKAN MUSCLE TEAM
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #23 on: March 06, 2009, 11:58:14 pm »

Rodjen samo3. jula 1984. godine
Sto se Mentzera tice, njegova prica je vrlo argumentovana po svim osnovama i on otvoreno priznaje doping u svojim knjigama, mada kaze da se moze mnogo napredovati i bez AAS, kao i to da pored kvalitetne prehrane, ako trening nije dobar i oporavak, nema adekvatnog rezultata.
Mentzer mi nije uzor, vise je dobar mentor.

Nebojsa Bogic
priest
Admin
Middleweight Member

teška kura!!!

« Reply #24 on: March 07, 2009, 01:13:45 am »

nebojsa puno pozdrava i svaka pohvala za tvoje uspjehe

mozelis li mi odgovoriti kako ces dalje kad dodjes do natural limita ,posto svi znamo da on nije mit i da jednostavno kad dodjemo do jednog stadija tijelo ne dozvoljava daljnji napretak?

Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #25 on: March 07, 2009, 09:23:02 am »

Hvala na iskrenoj podrsci.
To je odlicno pitanje Priest. Jedno od boljih koje sam dobio i na mestu je.

Ukoliko je takmicarksi sport u pitanju,postoje dve opcije:

dati sve od sebe i postati profesionalac u punom smislu te reci,

odrati se do koske, kao za prvu formu sa 75kg, ali imati vise mase i zrelije reljefe

Medjutim, postoji i treca opcija koja nije takmicarska u smsilu mog daljeg profesionalnog uspinjanja na takmicarskoj lestvici:

trenirati radi sebe i zdravlja, promovisati sport na razumljiv nacin neupucenima i prbliziti ga istima

Nebojsa Bogic
bosko97
Lepotica
Middleweight Member

Pauljicic

bosko97@nadlanu.com
« Reply #26 on: March 07, 2009, 03:23:52 pm »

U potpunosti podrzavam tvoje misljenje Nebojsa,to su te opcije u sustini...Mozes li nam nam napisati nesto o tvojoj ishrani,kako se hranis?
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #27 on: March 07, 2009, 04:41:10 pm »

Trudim se ulagati novac u oslic i whey. On je dobitna kominacija za vajanje definicije. Jesti sto sitnije obroke, sto cesce. Tada zivim za definiciju. Ono sto sam izlozio u svom postu na pitanje prehrane i sam se tako ponasam.
Ako krenem da se mastim, smanjim kalorije, ako misim da gubim mnogo misica, pojacam kalorije. Mora da se cita o tome, i da se proba .Treba sredstava, ako toga kada nema, improvizujemo.
od preparata  na masi: kreatin, l-glutamin, retko Whey- kes?
definicija: l-glutamin, kofein, zeleni caj, guarana....
i kompleks vitamina i minerala- vrlo bitna stavka.

Nebojsa Bogic
establishment
Minimumweight Member
**

« Reply #28 on: March 12, 2009, 11:14:12 am »

nebojsa odlicni tekstovi i razmisljanja,,,
zanima me kako si koncipiro trenig u 2 - 3 puta tjedno i ja radim na defki max. 3 dana utega ostalo radim cardio,,,
jel mozes napisat malo vise o treningu,,
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

« Reply #29 on: March 12, 2009, 12:10:55 pm »

Establishment, hvala najlepse. Nesto sam vec rekao u rubrici kako trenirate, nadji na serach-u ukucaj ime  iizbacice ti temu. No,vrlo rado cu objasniti nesto sto do sada nisam napisao.
Anaerobni trening-trening s tegovima itd., upraznjavam dva puta u osam dana. Radim jedan dan, zatim odmaram tri puna dana, pri tom ne racunajuci dan rada,  a onda opet sledi trening. Moje stanoviste se temelji na cinjenici da se ne moze narasti, ako se ne ojaca. S tim u vezi, kada narastete "ugao vucenja" je drugaciji, jer je misic dalje od kosti  i zato individue sa nesto manjom misicnom masom, i nesto manje muskularni, mogu povuci vise od onih sa vecom misicnom masom i muskularnijih. O tome dosta govori Mike Mentzer u svojoj knjizi Body and Mind. No, cinjenica je da i jedan i drugi (  i manje misicavi i misicaviji ) moraju ojacati da bi narasli. Ukoliko su stimulisali lucenje mehanizma za rast, pokrenuli odredjene bio hemijske procese u telu, ono sto im treba je nutricija i odmor.
Dakle, dobro odradjen trening plus nutricija i odmor daju vrhunski rezultat. Sa odmorom treba eksperimentisati. Ne kratak, niti predug, vec onoliki koliki treba-optimalan.
Ovo je bitno, jer kvalitetan trening jedino mozete raditi odmorni, a nakon treninga u kojem koristite naglasenu koncentricnu, ekscentricnu i  izometrijsku kontrakciju, pri cemu izometriju trbusnjaka, kao i donjih ledja, mozete raditi na pocetku,
Potrebno vam je tr ipuna dana da se odmorite ( natural). Cetvrti dan idete na trening. Ukoliko to ne osetite, ond aste se potcenili. Dakle, cilj je svako treninga napredovati ili u jenom maksimalno ponavljanju- eksplozivna snaga, ili u izvodjenju vise uzastopnih ponavljanja sa nekom cifrom- izdrzljiva snaga.
primera radi, ukoliko ste prethodnog treninga radili misicne partije grudi i ledja i radili mrtvo dizanje 90kg 8 ponavljanja, mozete ici na 100 kg i dati maksimum i izvuci oko 3ponavljanja, mozda i vise ako mozete, a mozete  probati povuci 110kg. Nije cilj svaku seriju raditi do otkaza, rukovodeci se brojem ponalvjanja,cak mozete stedeti po par ponavljanja od svake serije, jer ne mozete celi trening biti u kulminaciji.  mnogo je bitnije proizvoditi silu koja  se odnosi na metalni fokus, nego rukovoditi se pukim borjem ponavljanja. Draz je jaca ukoliko svako pnoavljanje vremnski duze traje .Ovde treba imati u vidu pre exaust tip treninga, kao i post exaust tip treninga. Kod prvog je sporedna pa glavna vezba, kod drugog ide glavna pa sporedna vezba. Imate slobodu biti kreativni, samo belezite i analizirajte cifre i ne preskacite vezbe. Radite  jednom  gornji deo tela,  a jednom donji. Telo posmatrajte na mesecnom planu,  a ne na nedeljnom. Tako cete bolje planirati trennige. Ne morate iste vezbe raditi svaki trening. Uvek formirajte pravilne nizove cifara-ravnomerno povecavanje.
Utvrdite optimalni nivo kalorija za odrzavanje vodjenjem racuna o tome sta jedete i koliko jedete. Ako vam masa ne pada, niti raste , onda je to odrzavanje. Ukoliko zleite rast, dodajte jedno 250 kalorija, trenirajte i pratite promene. Ukoliko zelite definiciju, obarajt ekalorije isto tako 250, 300.... dokle moze  i dokle vam treba. U jednom dgovoru na forumu pricao sam o nutricji, pogedaj to. Kontrolisite se vizuelno i na vagi.
Sto se tice kardia, kada radite ovakve treninge mozete raditi kardio kao zagrevanje do 20 min umerenim temopom, iako moze i manje,mada moze i posebno.Ovo ide od osobe do osobe. Tu sui  topljaci masti, kao i stimulatori: efedra, kofein i zeleni caj,koji vam mogu pomoci u vajanju definicije. Imate moj odgovor na ex yu fitness forumu o topljacima.
Nadam se da ce ovaj savet pomoci.

Nebojsa Bogic
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to:  

Marketing agencija Digitalni fotoaparati Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC HostingMania Fotografisanje