Pozdrav svima, novi sam na forumu

Od prošlog tjedna sam promijenio program treniranja i umjesto dotadašnja 3 puta tjedno, povećao treninge u teretani na 5 puta pa bih Vas molio za savjete i komentare da li radim sve ispravno ili griješim

1. Trening: prsa/leđa
Super-serije: dipsevi/zgibovi
Super-serije: giljotina bench press ili kosi bench press/veslanje šipkom u pretklonu ili veslanje bućicom(variram vježbe)
Chest press
Hiperkestenzija
Razvlačenje bućicama
Lat sprava - uski hvat podhvat
2. Trening: Ramena, biceps, triceps/trbuh
Shoulder press(imam problema sa ramenom pa ne mogu raditi military press, kod ove vježbe ne osjećam bol)
Razvlačenje bućicama
Vučenje šipke od bedara do brade
Razvlačenje bućicama u pretklonu(ako se tako zove vježba za zadnje rame)
Biceps pregib bućicama
Hammer pregib bućicama(do pola - naglasak na podlaktice)
Biceps pregib bućicom u pretklonu
Triceps ekstenzija bućicom
Triceps potisak bućicom iza glave
Vučenje na lat spravi(laktovi uz tijelo)
Trbuh: trbušne kontrakcije(podignute noge i potkoljenice savijene u odnosu na natkoljenice pod kutom od 90 stupnjeva), dizanje nogu na rimskoj klupi, još 2 sprave kojima ne znam ime(kod jedne se zakreće u stranu dok se sjedi, a kod druge se rade kao sklopke neke)
3. Trening: Noge
Čučanj
Prednji čučanj(ne znam da li je dobro raditi oba čučnja u istom treningu, ali eto, jači sam na nogama pa izdržim no imam zbilja gadne upale uvijek

)
Stojeći potisak za listove
Iskorak
Nož. ekstenzija/nož. fleksija - super-setovi
Leg press
Potisci za listove na leg pressu
4. Trening: Prsa
Iste vježbe kao u 1. treningu(eventualno zamjenim chest press ravnim benchom sa bućicama)
Slijeganje ramenima - ubacim tu jednu vježbu za trapez
5. Trening: Leđa/trbuh
Iste vježbe kao u 1. treningu
Iste vježbe za trbuh kao u 2. treningu
Što se tiče broja ponavljanja i serija, radim 5X5, 4X6, 4X8, a nekad 10X3(vježbe tipa čučanj, chest press, zgibovi itd.). Pauze su vrlo kratke(ne više od 50 sekundi), dosta visok intenzitet. Još uvježbavam tehniku deadlifta i veslanja u pretklonu pa kilaže nisu ekstra velike, no osjećam da leđa rade(imao sam i sa njima problema pored ramena). Kardio radim skoro svaki dan ujutro na prazan želudac od kojih sat vremena. Prije kardia popijem zeleni čaj ili kavu, istežem se pa uzmem 5 g maslinovog ulja(da dam tijelu znak što da troši), uradim 3 serije sklekova pa vozim sobni bicikl. Kavu pijem i prije treninga utezima...hodam minimalno sat vremena svaki dan(do kolodvora, pa do faksa i nazad sve). Cilj mi je definicija, endomorf sam, imam 19 godina, 180 cm, 83 kg. Hvala unaprijed svima