logo header

August 01, 2010, 07:40:47 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Obavezno pročitajte Pravilnik Foruma pre slanja poruka!

Home   Help Login Register  
Pages: 1 ... 11 12 [13]
  Print  
Author Topic: kako trenirate?  (Read 6130 times)
Lazarica
Član
*

Email
« Reply #180 on: January 10, 2010, 11:21:30 am »

Vazi,drzacu se dosadasnjih vezbi.
Ne shvatam nista kao potcenjivanje,nego kao savet,jer ja sam ipak pocetnik.
A bez saveta vas sa foruma verovatno bi se jos zaglupljivao misnjenjima nekih kretena iz teretane,koji nemaju veze sa mozgom.
palma
Minimumweight Member
**

« Reply #181 on: January 11, 2010, 01:11:22 am »

da ali i na forumu mozes da naletis na gomilu gluposti .cuj savet od vise ljudi i u teretani i pretrazi vise foruma pa ces za svako pitanje naci najispravniji odgovor. drzati se slepo samo jednog nije dobro.kompleksna je ovo materija i ja svakog dana saznam nesto sto nisam znao predhodnog.kada se samo setim na koji nacin sam prvi put pio kreatin i protein sada mi dodje da se smejem
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

Positive values are reason, objectivity, knowledge

nebojsabogic69@hotmail.com
« Reply #182 on: January 17, 2010, 06:23:30 pm »

ovo je jedan od kvalitetnijih foruma i dosta drzimo do tga. ima raznolikih pristupa koji daju rezultat, pa nek se svak odluci .

Nebojsa Bogic
Kaciga
Član
*

« Reply #183 on: February 18, 2010, 06:34:51 pm »

ovo je jedan od kvalitetnijih foruma i dosta drzimo do tga. ima raznolikih pristupa koji daju rezultat, pa nek se svak odluci .
odlican je Cool
Nebojsa Bogic
Global Moderator
Lightweight Member

Positive values are reason, objectivity, knowledge

nebojsabogic69@hotmail.com
« Reply #184 on: February 18, 2010, 10:22:35 pm »

hvala najlepse. trudimo se.

Nebojsa Bogic
Kaciga
Član
*

« Reply #185 on: February 20, 2010, 03:28:21 pm »

Forum je lepo uradjen kvalitetni saveti i stvarno nema shta da se kaze evo moram josh jednom da vas pohvalim,samo napred!!!! Cool
eR4s3R
Član
*

« Reply #186 on: March 29, 2010, 08:40:14 pm »

Za ovih godinu dana aktivnog treninga ovo mi najvise odgovara:

-ponedeljak: grudi
-utorak: ledja
-sreda: ramena
-cetvrtak: odmor
-petak: noge, trbusnjaci, kardio
-subota: ruke
-nedelja: odmor

Oko 15 serija skoro sve misicne partije, max 45min trening sem petkom, onda je malo duze, male pauze izmedju serija, koncentracione vezbe, sto mnogo bolje funkcionise naspram treninga koji sam radio na pocetku od dva sata po 2 misicne partije sa velikim pauzama samo da bih digao sto vise - VELIKI promasaj - po mom skromnom iskustvu to je jako bitno! Samo nadjite kako Sarcev radi na YouTube-u, sve ce vam biti jasno, verujem da je veliki broj vas vec imao priliku da pogleda....
« Last Edit: March 29, 2010, 08:45:01 pm by eR4s3R » Logged

Kaciga
Član
*

« Reply #187 on: April 25, 2010, 08:00:27 am »

Gledao sam Ma Sharcev je profa  normalno da sve shto napishe je kvalitetno  i kako trenira e to je vec nash izbor svako ima neki svoj sistemcic kojimu super odgovara a to mi vec kroz trreninge sagledamo ikojeg ce obima biti te vezbe dali  malo duze odmaranje izmedju serija ili krace sve zavisi i od srcanog ritma ako je ubrzan normalno da moramo da malo sacekamo da se malo normalizuje pa ponovo serija. Cool
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #188 on: May 16, 2010, 10:21:09 pm »

Pozdrav svima, novi sam na forumu Smile
Od prošlog tjedna sam promijenio program treniranja i umjesto dotadašnja 3 puta tjedno, povećao treninge u teretani na 5 puta pa bih Vas molio za savjete i komentare da li radim sve ispravno ili griješim Smile

1. Trening: prsa/leđa
Super-serije: dipsevi/zgibovi
Super-serije: giljotina bench press ili kosi bench press/veslanje šipkom u pretklonu ili veslanje bućicom(variram vježbe)
Chest press
Hiperkestenzija
Razvlačenje bućicama
Lat sprava - uski hvat podhvat

2. Trening: Ramena, biceps, triceps/trbuh
Shoulder press(imam problema sa ramenom pa ne mogu raditi military press, kod ove vježbe ne osjećam bol)
Razvlačenje bućicama
Vučenje šipke od bedara do brade
Razvlačenje bućicama u pretklonu(ako se tako zove vježba za zadnje rame)
Biceps pregib bućicama
Hammer pregib bućicama(do pola - naglasak na podlaktice)
Biceps pregib bućicom u pretklonu
Triceps ekstenzija bućicom
Triceps potisak bućicom iza glave
Vučenje na lat spravi(laktovi uz tijelo)
Trbuh: trbušne kontrakcije(podignute noge i potkoljenice savijene u odnosu na natkoljenice pod kutom od 90 stupnjeva), dizanje nogu na rimskoj klupi, još 2 sprave kojima ne znam ime(kod jedne se zakreće u stranu dok se sjedi, a kod druge se rade kao sklopke neke)

3. Trening: Noge
Čučanj
Prednji čučanj(ne znam da li je dobro raditi oba čučnja u istom treningu, ali eto, jači sam na nogama pa izdržim no imam zbilja gadne upale uvijek Very Happy )
Stojeći potisak za listove
Iskorak
Nož. ekstenzija/nož. fleksija - super-setovi
Leg press
Potisci za listove na leg pressu

4. Trening: Prsa
Iste vježbe kao u 1. treningu(eventualno zamjenim chest press ravnim benchom sa bućicama)
Slijeganje ramenima - ubacim tu jednu vježbu za trapez

5. Trening: Leđa/trbuh
Iste vježbe kao u 1. treningu
Iste vježbe za trbuh kao u 2. treningu

Što se tiče broja ponavljanja i serija, radim 5X5, 4X6, 4X8, a nekad 10X3(vježbe tipa čučanj, chest press, zgibovi itd.). Pauze su vrlo kratke(ne više od 50 sekundi), dosta visok intenzitet. Još uvježbavam tehniku deadlifta i veslanja u pretklonu pa kilaže nisu ekstra velike, no osjećam da leđa rade(imao sam i sa njima problema pored ramena). Kardio radim skoro svaki dan ujutro na prazan želudac od kojih sat vremena. Prije kardia popijem zeleni čaj ili kavu, istežem se pa uzmem 5 g maslinovog ulja(da dam tijelu znak što da troši), uradim 3 serije sklekova pa vozim sobni bicikl. Kavu pijem i prije treninga utezima...hodam minimalno sat vremena svaki dan(do kolodvora, pa do faksa i nazad sve). Cilj mi je definicija, endomorf sam, imam 19 godina, 180 cm, 83 kg. Hvala unaprijed svima Smile
« Last Edit: May 16, 2010, 10:24:52 pm by Darius » Logged
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #189 on: May 16, 2010, 10:23:57 pm »

EDIT: Isprike na 2 posta zaredom...greška Smile
« Last Edit: May 16, 2010, 10:26:10 pm by Darius » Logged
ilija
Flyweight Member
**

kosovo_pitbull@live.com
Email
« Reply #190 on: May 18, 2010, 09:33:23 pm »

Sve je ovo ok,ali imam jednu zamerku...
Prsa i ledja nemoj nikako da radis,jer i sam kazes trening ti je visokog inteziteta,a da bi odradio ledja i grudi zajedno taj trening ne moze da ti traje ispod sat ipo vremena.
To moras obavezno da zamenis,i ramena trening i biceps mogao bi malo da razdvojis,citaj po forumu imas mali milion kombinacija,i dobrih treninga.
A zasto mislis,ako popijes laneno ili maslinovo ulje da ces dati telu signal da trosi masti,ne razumem.
Zeleni caj ti je diuretik,prirodni,tako da ti i nece mnogo pomoci,mogao bi da stavis i nacin ishrane,preparate koje koristis,pa sve lepo da ukombinujemo,pozdrav
Darius
Član
*

Ludi gitarist

zeljko_vu@hotmail.com
« Reply #191 on: May 18, 2010, 09:49:19 pm »

Sve je ovo ok,ali imam jednu zamerku...
Prsa i ledja nemoj nikako da radis,jer i sam kazes trening ti je visokog inteziteta,a da bi odradio ledja i grudi zajedno taj trening ne moze da ti traje ispod sat ipo vremena.
To moras obavezno da zamenis,i ramena trening i biceps mogao bi malo da razdvojis,citaj po forumu imas mali milion kombinacija,i dobrih treninga.
A zasto mislis,ako popijes laneno ili maslin
ovo ulje da ces dati telu signal da trosi masti,ne razumem.
Zeleni caj ti je diuretik,prirodni,tako da ti i nece mnogo pomoci,mogao bi da stavis i nacin ishrane,preparate koje koristis,pa sve lepo da ukombinujemo,pozdrav

Ovo za ulje sam pročitao na jednom drugom forumu, a korisnik koji je to napisao zna BB uzduž i poprijeko Very Happy
Trening prsa i leđa mi traje jedva sat vremena jer super setiram dipseve i zgibove te kosi bench press ili giljotinu sa veslanjem u pretklonu. Kako misliš da bih trebao rasporediti mišićne grupe ako treniram 5 puta tjedno? Smile Ovako sam stavio jer mi gornji dio tijela zaostaje -.-''

Jelovnik mi je više-manje isti, samo izmjenjujem vrstu mesa koju jedem, jedem jaja, posni sir, UH samo i isključivo nakon aktivnosti, nekad nakon kardia imam i P+M obrok. Na dan treninga nogu imam blago punjenje kada unesem UH i prije treninga. Unosim oko 250 g proteina dnevno, broj kcal-a mi je malo manji od granice održavanja jer u deficit uđem putem aktivnosti, a volim papati hehe naravno jedem samo kvalitetnu hranu. Suplemente ne koristim, samo C vitamin ujutro, cink i multivitamine. PWM mi je malomasno mlijeko(1 litra), pročitao sam da ono ima u sebi komponenu wheya, a i diže inzulin. Od UH još jedem raženi kruh i zobene. Od masti, maslinovo ulje i orahe. Ponekad, ako nemam izbora, pojedem 500 g polumasnog sira kao jedan obrok, nadam se da to valja. Ne cheatam.
Pages: 1 ... 11 12 [13]
  Print  

Jump to:  

Marketing agencija Digitalni fotoaparati Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC HostingMania Fotografisanje