Ninja_Hasan
Član
|
 |
« Reply #15 on: January 06, 2009, 11:06:57 pm » |
|
Kako radiš kardio trening? Ja sam mislio na ovaj način: ujutru kada ustanem popijem kreatin i bcaa. U toku treninga ponovo bcaa, i poslije isto. Da li je ovo dobro, ili bi ti preporučio drugi način i suplemente?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #16 on: January 07, 2009, 09:43:29 am » |
|
cardio cu od ove godine raditi odvojeno kad ka pocnem raditi a pocet cu tek kad iscrpim iz prehrane dosta toga pa necu imati vise iz cega onda tek krecem sa cardiom cardio cu raditi ujutro na taste dobro potkovan sa suplementima a nakon njega neke kvalitetne ugljikohidrate tvoj pristup nije los,moja preporuka uz to su vitamini prije i to obavezno vitamin c i glutamin takodjer,kreatin sad vise manje ,ne vjerujem da ce ostaviti neki utjecaj posto je cardio u pitanju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninja_Hasan
Član
|
 |
« Reply #17 on: January 07, 2009, 09:55:16 am » |
|
Dali je uredu poslije kardia koristiti ugljikohidrate? Ja sam mislio samo piletinu, ili nešto drugo visoko proteinsko, pa tek u drugom obroku poslije toga proteine i UH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninja_Hasan
Član
|
 |
« Reply #18 on: January 07, 2009, 09:56:46 am » |
|
kreatin sad vise manje ,ne vjerujem da ce ostaviti neki utjecaj posto je cardio u pitanju
Kreatin sam mislio samo da mi da snagu, i izdržljivost kad trčim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #19 on: January 08, 2009, 02:51:12 am » |
|
Dali je uredu poslije kardia koristiti ugljikohidrate? Ja sam mislio samo piletinu, ili nešto drugo visoko proteinsko, pa tek u drugom obroku poslije toga proteine i UH.
bas suprotno,nakon cardia obavezno poslije ugljikohidrate a obrok nakon toga moze biti proteinski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rambo92
|
 |
« Reply #20 on: January 13, 2009, 10:12:19 pm » |
|
Moram dati jednu napomenu Ninji.
Rekao si BCAA prije jutarnjeg cardia.
Svrha samog "jutarnjeg" cardia je jedino zato jer je gusteraca umirena maximalno, a inzulin satima miruje i najnizi je. Problem kod BCAA je sto sadrze leucin, a leucin dosta jako podize inzulin, i bas zato gubimo onaj efekt koji zelimo postici ujutro. Moja preporuka ti je da uzmes glutamin, odlican antikatabolik prije, a BCAA nakon sa wheyom ili aminom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nico
|
 |
« Reply #21 on: January 13, 2009, 11:11:38 pm » |
|
Svrha samog "jutarnjeg" cardia je jedino zato jer je gusteraca umirena maximalno, a inzulin satima miruje i najnizi je. Problem kod BCAA je sto sadrze leucin, a leucin dosta jako podize inzulin, i bas zato gubimo onaj efekt koji zelimo postici ujutro. Moja preporuka ti je da uzmes glutamin, odlican antikatabolik prije, a BCAA nakon sa wheyom ili aminom.
ja sam naisao na drugaciju informaciju. po Lyle McDonaldu, upravo je glutamin amino kiselina koja se prva konvertuje u glukozu u nedostatku iste.
|
|
|
|
|
|
non mollare mai
|
|
|
|
rambo92
|
 |
« Reply #22 on: January 13, 2009, 11:25:22 pm » |
|
ja sam naisao na drugaciju informaciju. po Lyle McDonaldu, upravo je glutamin amino kiselina koja se prva konvertuje u glukozu u nedostatku iste. Istina, ali to sto se konvertira u glukozu u krvotoku nista ne znaci sto se tice same inzulinske aktivnosti. Gusteraca se ne podrazava, samo se direktno popunjava misicni glikogen. Isto je kao da kazes da fruktoza podize inzulin , a GI je samo 20, u konacnici se i ona konvertira u glukozu i posprema u glikogen, jetru ili salo, ali ne dize inzulin jer je konacni oblik glukoza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninja_Hasan
Član
|
 |
« Reply #23 on: January 14, 2009, 11:29:42 pm » |
|
Hvala na odgovorima.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nico
|
 |
« Reply #24 on: January 14, 2009, 11:48:23 pm » |
|
Istina, ali to sto se konvertira u glukozu u krvotoku nista ne znaci sto se tice same inzulinske aktivnosti. Gusteraca se ne podrazava, samo se direktno popunjava misicni glikogen. Isto je kao da kazes da fruktoza podize inzulin , a GI je samo 20, u konacnici se i ona konvertira u glukozu i posprema u glikogen, jetru ili salo, ali ne dize inzulin jer je konacni oblik glukoza.
alal vera. hvala na objasnjenju.
|
|
|
|
|
|
non mollare mai
|
|
|
renton
Član
stativa!
|
 |
« Reply #25 on: January 27, 2009, 07:52:07 am » |
|
Pozdrav! Evo malocas sam se ukljucio na forum....pa bih postavio pitanje oko vec gore navedenog naslova...treniram vec 6 mjeseci napredak se vidi, ali konkretno sto mi fali je recimo striktini program za definiciju (5 dana u tjednu), tj. necije profesionalnije misljenje. od preprata do sad sam uzimo samo protein i to jedno pakiranje od 500 g...sad sam u fazonu da uzmem isto to i aminokiseline. naravno da je u trening ubrojano i svakodnevno trcanje i trbusnjaci neovisno o teretani koju odradjujem 3 dana u tjednu. ...i naravno da su mi sugerirali bas da pitam priest-a! Hvala unaprijed! Evo i linkovi onoga sto bih recimo narucio: Protein: http://shop.dominatus.hr/index.php?main_page=product_info&cPath=7_15&products_id=4Aminokiseline: http://shop.dominatus.hr/index.php?main_page=product_info&cPath=6_22&products_id=9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #26 on: January 28, 2009, 02:01:19 am » |
|
mogu ti reci da jedan i drugi proizvod su odlicni pogotovo recimo muscle koji ti moze posluziti kao obrok poslije treninga ili uz treninga ali i kao zamjenski obrok neovisno u koje doba dana ga uzmes jel je sastavljen od vise vrsta proteina i sporih ali i i brzih te tako di neki udju automatski u sustav za rzgradnju dok neki idu sporije te stite od katabolizma i koncetriranog napretka u misicnoj masi za aminokiseline isto odlican izbor recimo poslije treninga ,ujutro ,prije spavanja jos bih dodao da si uzmes glutamin po mogucnosti i kreatin ,ali kreatin ako jer njega mozes ili ne moras obavezno poslije treninga dextrozu to bi ti bilo to od suplemenata ,ali ono najbitnije je da sredis prehranu jer je u njoj najveci kljuc uspjeha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renton
Član
stativa!
|
 |
« Reply #27 on: January 28, 2009, 02:13:35 pm » |
|
hvala na odgovoru... ...jos samo pitanje oko korištenja određenih suplemenata. -Kod korištenja AMINOKISELINA, rekao si da uzimam poslje treninga, ujutro i prije spavanja po jednu tabletu (jer pakiranje je u tabletama), ILI AKO SAM U KRIVU KAKO IDE DOZIRANJE? -Spomenio si i GLUTAMIN, KAD I KAKO NJEGA PIJEM, TJ. DOZIRANJE? ovaj bih recimo uzeo: http://shop.dominatus.hr/index.php?main_page=product_info&cPath=6_22&products_id=9-I jos samo kod proteina kada ih uzimam nakon terninga, DEXTROZU smućkam u zajedno s njima? Oko prehrane mi je sve jasno, program za trening imam...pa ako ti nije problem jo samo odgovorit na ova tri upuita gore, da ne lutam ko ćorava kokoš! Hvala puno! Pozdrav, renton!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
priest
|
 |
« Reply #28 on: January 30, 2009, 12:54:53 am » |
|
glutamin mozes sa proteinom i dextrozom poslije treninga dextrozu smuckas sa wheyem i glutaminom glutamin mozes i ujutro i prije spavanja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninja_Hasan
Član
|
 |
« Reply #29 on: February 01, 2009, 11:29:33 pm » |
|
glutamin mozes sa proteinom i dextrozom poslije treninga dextrozu smuckas sa wheyem i glutaminom glutamin mozes i ujutro i prije spavanja
Da li je dobar izbor gutamin prije jutarnjeg kardia kao što rambo92 kaže?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|